Jouw website in de top 5!

Wat is SEO in godsnaam?

Wat is SEO eigenlijk?

The best place to hide a dead body is page two of Google. Door jouw website zodanig te optimaliseren dat deze door Google als relevant wordt erkend, wordt deze beter vindbaar. Je website zal immers hoger in de zoekresultaten verschijnen. De technieken om online beter vindbaar te worden, noemen we SEO: Search Engine Optimization. Oftewel, zoekmachineoptimalisatie. Dit kan bijvoorbeeld door relevante content of linkbuilding. 

Het implementeren van SEO

Zoekwoorden

Wij gaan opzoek naar de juiste trefwoorden

Content

De keuze van deze trefwoorden worden verwerkt in de website

Hoog zoekresultaat

Door de juiste toepassing bereik je een hoog zoekresultaat

Wat is SEA in godsnaam?

Daar waar SEO staat voor de organische vindbaarheid die je moet verdienen (door o.a. relevante content en linkbuilding), gaat Search Engine Advertising (SEA) om vindbaarheid waar je voor moet betalen. SEA maakt het je relatief gemakkelijker om hoog in de zoekresultaten te eindigen en daarnaast een hele specifieke doelgroep te bereiken. In Google Adwords – het advertentiesysteem van Google – bied je een bedrag op basis van zoektermen- en woorden.

Trek er echter wel wat budget voor uit, want SEA kan flink in de papieren lopen. Zeker als op bepaalde zoekwoorden een hoog zoekvolume zit: de concurrentie met andere adverteerders is dan groot. Google kijkt daarnaast naar de kwaliteit van je advertentie. Hoe hoger die is, hoe hoger je betaalde advertentie wordt geplaatst.

En wat is SEA dan?

Search Engine Advertising (SEA) of zoekmachine adverteren, gaat om vindbaarheid waar je voor moet betalen. In Google Adwords – het advertentiesysteem van Google – bied je een bedrag op basis van zoektermen- en woorden. SEA-kosten kunnen wel oplopen, er kan immers veel concurrentie met andere adverteerders zijn. Google kijkt daarnaast naar de kwaliteit van je advertentie. Hoe beter de kwaliteit, hoe hoger je betaalde advertentie wordt geplaatst.

Investeren in SEA levert je geld op! Zoekmachine adverteren zorgt voor meer leads, meer conversies en dus meer omzet. Simpel gezegd: hoe hoger je staat tussen de zoekresultaten, hoe meer clicks je kan verwachten. Als specialisten helpen we je bij het optimaal inrichten van je zoekmachine advertenties. Samen jouw doelen behalen, daar zetten wij ons voor in!

De voordelen van zoekmachine adverteren:

  • Direct resultaat

  • Volledige controle over het budget

  • Altijd inzicht in resultaten

  • Uitgebreide targeting mogelijkheden

  • Doelgericht bereik vergroten

  • Bovenaan de zoekresultaten

Werkwijze

1. Meeting

In de meeting bespreken we je doelstellingen met betrekking tot Google Ads. We ontleden je onderneming om te bepalen op welke zoektermen je wilt adverteren. Welke kanalen wil je gebruiken? Welk budget wordt ingezet?

2. Zoektermen

We bepalen de juiste zoektermen en zoekwoordzinnen voor jouw onderneming. 

3. Feedback

Je neemt zelf de bepaalde zoektermen nog eens door (indien je dit wenst).

4. Campagnes

Nadat de zoektermen zijn goedgekeurd, gaat DigiViking aan de slag met het ontwikkelen van de campagne(s). Wij zijn in staat om verschillende kanalen op korte termijn in te richten, doordat we beschikken over de juiste ervaring in Ads.

5. Optimalisatie

Zodra de campagnes draaien en data verzameld wordt, starten we met de optimalisatie fase. Een Ads-campagne vraagt veel onderhoud. Biedingen, resultaten en behoeftes zijn factoren die voortdurend veranderen. Dit houden wij in de gaten en we zorgen ervoor dat de campagnes optimaal blijven werken. Het doel is steeds een maximaal resultaat! 

6. Rapportering

Maandelijks stellen we een duidelijk rapport op over de uitgevoerde werkzaamheden en de behaalde resultaten. We bekijken wat goed ging en wat beter kan gaan. We bouwen voort op het rapport voor de komende periode. 

Enkele voorbeeld cases:

Na een duidelijke en concrete visie wisten we Night Life Delivery hun omzet met maar liefst 380% te verhogen. Met een advertentie uitgave van 1900 euro wisten zij maar liefst 27.000 euro extra omzet te draaien.

Dit door simpel in te spelen op de noden en behoeftes van de klant. Advertenties op doelgerichte klanten en specifieke tijdstippen gaf hier de doorslag. Verder wisten we voor hen ook klanten af te snoepen van de concurrentie. Slim en doeltreffend.

.

NLD Google ads 1

Creëerde meer naamsbekendheid en mocht ondertussen partytenten plaatsen over heel Vlaanderen.

All party Tents Google Ads 1

Test het uit!

Ben je opzoek naar een effectieve manier om de naamsbekendheid,het aantal nieuwe klanten en het websiteverkeer van jouw bedrijf te laten groeien? Dan moet je op sociale media zijn!
We begrijpen dat niet elk bedrijf de tijd heeft om haar social media-accounts te beheren en actief te zijn. Maar gelukkig is Digiviking hier gespecialiseerd in.
Zo kun jij op andere dingen focussen binnen je bedrijf. Met onze expertise tillen we jouw social media-accounts naar een hoger niveau. Ons team bestaat uit creatieve copywriters, content creators, foto-en video editors & graphic designers, zodat we jouw bedrijf op de beste manier in het hart van je doelgroep kunnen overbrengen.