fbpx
Social Media

Social media is onmisbaar geworden, ook voor ondernemingen. Met social media kan jouw onderneming de aandacht grijpen van ontelbare volgers en/of fans. Een kans die je dus wel moet grijpen! Maar, hoe ga je best te werk bij het maken en inplannen van een – goede – post op social media? DigiViking legt het graag aan je uit

Aanwezigheid

Allereerst zorg je ervoor dat jouw onderneming aanwezig is op sociale media (Facebook, Instagram, …) door een account te creëren. Hierna kan je aan de slag: het maken en inplannen van een post. Ben je echt een leek of weet je niet waar te beginnen? Dan helpen we je graag verder via één of meerdere informatieve coaching sessies.

Content bedenken: enig idee?

Oké, je social media account is klaar. Nu begint het denkwerk! Goede ideeën zijn goud waard, en dat is bij social media zeker waar. Lees meer over verschillende content ideeën in onze vorige blog hierover.

Hoe plaats en plan ik mijn berichten in op social media.

Op de computer (Instagram en Facebook):

*Ga naar je Facebookpagina en klik links op “publicatietools” in het tabblad “Meta Business Suite”.

Hier kan je alle statistieken van je vorige Facebook & Instagram posts bekijken.

*Voor het publiceren of het plannen van een post klik je op het blauwe vakje “Bericht maken” rechtsboven.

In het tabblad “Bericht maken” ga je aan de slag om jouw bericht te plaatsen of plannen. Heb je geen inspiratie voor een post? Ontdek “hier” allerlei verschillende ideeen.

Vul je bericht aan en kies waar je het wil plaatsen.
Let op! Plaats je op Instagram (alleen of ook op Facebook)? Dan dien je altijd een foto of video van maximaal 1 minuut toe te voegen.

Voeg bijkomend nog je tekst toe en klik op publiceer.

 

*Wil je meerdere posts inplannen? Klik dan op “Plannen” kies enkel nog je gewenste publicatiedatum.

 

Op de mobiele telefoon (Instagram en Facebook):

*Allereerst download je de erg handige app “Meta Business Suite”.

Open de app en log in met je Facebook-account.

.

*Door in te loggen kom je terecht op de gegevens van je Facebookpagina.
Zie je deze gegevens niet? Dan ben je wellicht geen beheerder van de Facebookpagina. Lees “hier” hoe je beheerder kan worden.

*Ga aan de slag om jouw bericht te plaatsen of te plannen. Klik in het midden van de pagina op de blauwe plusknop en klik dan op “plaatsen”.

Vul je bericht aan en kies waar je het wil plaatsen.

Let op! Plaats je op Instagram (alleen of ook op Facebook)? Dan dien je altijd een foto of video van maximaal 1 minuut toe te voegen. Voeg bijkomend nog je tekst toe en klik op “volgende”.

Plaats je het bericht nu? Klik dan enkel nog op “publiceren”.

Wil je graag meerdere posts inplannen? Klik dan op “Plannen voor later” en kies de gewenste publicatiedata

Post geplaatst of ingepland, you are all set!

Wil jij graag meer uit je social media halen? Start vandaag met een professioneel beheer van je social media en registreer je hier, dan nemen wij contact op met jou!

Gerelateerde berichten

Opname wintercollectie Milano

De opname van een wintercollectie… maar dan next level. DigiViking creëerde voor Milano Herenmode en Milano Mondo een video volledig in de lijn van wie zij zijn en

Lees verder »
GMB

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (GMB) is dé kosteloze manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Toch zijn er nog vele bedrijven

Lees verder »
Digiviking Marketing Fotografie

Bedrijfsfoto’s: waarom?

“Koppen doen kijken, doet koppen doen kopen”. Deze uitspraak, uit de mond van een docente marketing tijdens mijn studies, is me altijd bijgebleven.Hiermee benadrukte de

Lees verder »
Shopping Basket